Elhanyagolt weboldalak

Elhanyagolt weboldalak

Még mindig sokszor lehet olyan weboldalba ütközni, amelyről az első pillanatban kiderül, hogy elhanyagolt és a gazdája már jó ideje nem törődik vele.


Az ilyen oldalak lehetnek jók és érdekesek is, de például egy szolgáltató esetében megkérdőjelezheti az aktualitást és pontosságot.
Vegyük például azt, hogy az utóbbi időben sokan elkezdtek blogokat írni, majd ezt a tevékenységüket nem csak az erre született ingyenes blogoldalakon, hanem a saját weboldaluk részeként is folytatták egy ideig, majd ahogy fogyott a lendületük és a lelkesedésük egyre kevesebbszer került sor egy-egy bejegyzésre.
Ez nem is lenne tragédia, viszont figyelembe kell vennünk pár dolgot.
- Amíg rendszeresen írunk a blogunkba, addig azt jó esetben rendszeresen figyelemmel is követik olvasóink, majd ahogy el-el maradunk írásainkkal úgy a látogatók megunják az oldalunk látogatását és a végén el is feledkeznek róla.
(Erre találták ki a blogértesítőket, de azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy erre sem iratkozik fel mindenki.)
- A blogbejegyzéseknél általában ott szerepel a bejegyzés időpontja is. Ezzel bukhatunk le, hogy mikor volt az utolsó aktivitásunk. (Igen, sajnos én is beleestem ebbe a csapdába. :) )

Ezek voltak a blogokkal kapcsolatos részek, de ennél sokkal nagyobb baki a látogatóink előtt, ha a honlapunkon például egy több éves árajánlat szerepel. Bár több évesnek sem kell lennie ahhoz, hogy elveszítse aktualitását.
Sokan még azt is elhelyezik weboldalukon, hogy mikor frissítették utoljára. Nagyon ciki tud lenni! Én az olyan weboldalakon egyből túllépek, amelyeken egy ilyet találok: „Utolsó frissítés 2007. 10. 20."
Elképzelhető, hogy a vállalkozás még mindig működik és az oldalon található információk is aktuálisak még, de mégsem hiteles már a mai világban egy ilyen megjegyzés.

Egy weboldalt elhanyagolni persze nem csak ilyen értelemben lehet. Folyamatosan karban kell tartani és a kornak megfelelően alakítani azt, hogy mindig felhasználó barát legyen. Ezzel együtt, folyamatosan követve a kereső robotok fejlődését, optimalizálni kell a honlapot, hogy mindig a lehető legjobb eredményt érje el a keresőkben.
A honlapmenedzser szolgáltatásai között nem véletlen szerepelnek olyan csomagok is, amelyek kifejezetten ezekre a célokra lettek kialakítva.

Ha tetszett oszd meg a cikket