Keresőre optimalizálás és a webdizájn

Keresőre optimalizálás és a webdizájn

Néhány éve egyik ügyfelem weboldalát olyan területre kellett optimalizálnom, ahol a Google még nem mutatott a mostanihoz hasonló nagy a harcot, de azért így is nagyon körültekintően kellett felépítenem a honlapját, hogy az ott legyen az elsők között.

Elkészült a weboldal dizájnja, majd a weboldal is és a kiválasztott kulcsszavakkal igyekeztem a leggyorsabban a legjobb eredményt elérni a Google-ban - természetesen minden sunyi és illegális megoldás nélkül!


Egy kis idő elteltével már örömmel közölhettem a megrendelővel, hogy honlapja - a kiválasztott kulcsszavakra és kifejezésekre - ott található az első találati oldalakon. Ekkor úgy döntött, hogy az eddig elfogadott dizájn mégsem tetszik neki. Kérte, hogy változtassunk rajta. Ennek a rövid időn belüli dizájn-váltásnak az lett az eredménye, hogy az elért helyekről szépen lassan visszacsúszott az oldal sokkal rosszabb pozíciókba.

Ezért már a dizájn megtervezésénél arra (is) kell gondolni, vajon az hogyan fog szerepet játszani a weboldal optimalizálásában! Így nagyon körültekintően és okosan kell megtervezni a dizájnt, mert a későbbi módosításokkal jelentősen ronthatunk a keresőkben elért helyezéseinken!

 

Ha tetszett oszd meg a cikket