Készítsd fel weboldalad a karácsonyi rohamra!

Készítsd fel weboldalad a karácsonyi rohamra!

A karácsony minden kereskedő számára kiemelten fontos időszaka az évnek. Nincs ez másként az online piacokon sem, sőt egyre inkább elmondható, hogy a vásárlók lassan szívesebben rendelnek a számítógép előtt ülve, minthogy végigvárják a kígyózó sorokat a bevásárlóközpontokban.

Nem árt tehát már most felkészülni a karácsonyi dömpingre és felkészíteni, vagy legalábbis ellenőrizni weboldalunkat a biztonságos működésre.

Összegyűjtöttünk 3 olyan tippet, melyek a leggyakoribb hibák kivédésére szolgálnak, és így nem csak vevőid, hanem Te is elégedetten zárhatod majd a karácsonyi bevásárlásokat.


1. Biztonságban tartod a vevők adatait?

Ha valaki online vásárol valamit szeretteinek, akkor szeretné, ha adatai biztonságban maradnának – az online fizetés még mindig nagyon érzékeny terület.

Egy rossz biztonsági szinttel rendelkező weboldalt azonban a hackerek pillanatok alatt feltörhetnek, és megszerezhetik a vásárlók adatait. Másik esetben kizárhatnak a saját webshopodból.

A bizalom részeként tehát érdemes azt a néhány forintot nem a biztonsági rendszeren megspórolni, ezzel elkerülve az esetleges kellemetlenségeket.

A legegyszerűbb módja ennek, ha a vásárlók adatai fel sem kerülnek a saját szerveredre. Az olyan rendszerek, mint a PayPal, a saját oldalukon kezelik az utalásokat, így hozzád már semmiféle bankszámlaadat nem jut el, így nincs is mit ellopni a szerveredről.

2. Feltörhetetlen a weboldalad?

Habár a programozók mindent elkövetnek, hogy az appokat és az oldalakat teljesen biztonságosra írják meg, azonban ők is emberek, így néha becsúszhat egy-két hiba a számításba.

Az SQL-injekció és a Cross-site Scripting (XSS) a két leggyakoribb támadás ilyen oldalak ellen. Ezeket azonban könnyedén kivédhetjük néhány kód átírásával.

3. Senki más nem férhet hozzá a szerveredhez?

A kereskedelem ugyan a weboldaladon történik, azonban a szervered éppen annyira sebezhető, mint maga az oldal.

Egy kisebb- vagy közepes online áruháznak könnyű dolga van ezen a téren, hiszen általában az oldal egy host-szerveren fut, melyet jól őriznek a szolgáltatást nyújtó cég alkalmazottai. A külön szerveren működő oldalaknál azonban érdemes egy olyan rendszergazdát alkalmazni, aki megvédheti azt egy külső támadástól.

Ha tetszett oszd meg a cikket